A SYRIAN LOVE STORY

NJË HISTORI DASHURIE SIRIANE

United-Kingdom, 2015

Documentary

76 min

 

Director: Sean McAllister

 

Comrades and lovers Amer and Raghda met in a Syrian prison cell 15 years ago. When McAllister first meets their family in 2009, Raghda is back in prison leaving Amer to look after their 4 boys alone; but as the ‘Arab Spring’ sweeps the region, the family’s fate

shifts irrevocably. Filmed over 5 years, the film charts their incredible odyssey to political freedom.

 

Screening on Saturday 1st October - 17:00

@ Academy of Film & Multimedia Marubi

Mbretëria e Bashkuar, 2015

Dokumentar

76 min

 

Regjizore: Sean McAllister

 

Shokë të një ideali dhe të dashuruar, Amer dhe Raghda u takuan para 15 vjetësh në një qeli burgu të Sirisë. Kur McAllister takohet me familjen e tyre në vitin 2009, Raghda është përsëri në burg duke e lënë Amer vetëm për t’u kujdesur për 4 djemtë e tyre; por ndërsa 'Pranvera Arabe' përfshin rajonin, fati i familjes ndërron në mënyrë të pakthyeshme. Filmuar për më shumë se 5 vjet, filmi skicon odisenë e tyre të pabesueshme drejt lirisë politike.

 

Shfaqjet të Shtunën 1 Tetor - 17:00

@ Akademia e Filmit & Multimedias Marubi

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice