CITIZEN KHODORKOVSKY

QYTETARI KHODORKOVSKY

Switzerland, Germany, Russia, 2015

Documentary

87 min

 

Director: Eric Bergkraut

Co-Author: Barbara Caspar

Producer: Eric Bergkraut, P.S. 72 Productions GMBH

Editor: Vendula Roudnicka

Cinematography: Laurent Stoop

 

 

Mikhail Khodorkovsky is back to challenge Putin’s grip on power. Once Russia’s richest man and head of energy giant Yukos, he spent a decade in jail after challenging the Kremlin. His takedown sent a strong signal to Russia’s powerful tycoons not to meddle in politics. For the first time after his release, he talks about his time behind bars and his vision for a new Russia. He relaunched the Open Russia Movement to strengthen democracy in Russia - a move towards presidency?

 

Screening on Thursday 29 Sept - 19:30

Q&A session in presence of the Director

@ Academy of Film & Multimedia Marubi

Zvicër, Gjermani, Rusi, 2015

Dokumentar

87 min

 

Regjizor: Eric Bergkraut

Bashkë-Autore: Barbara Caspar

Producent: Eric Bergkraut, P.S. 72 Productions GMBH

Montazhier: Vendula Roudnicka

Kamera: Laurent Stoop

 

 

Mikhail Khodorkovsky është kthyer për të sfiduar kontrollin e Putinit në pushtet. Dikur njeriu më i pasur i Rusisë dhe kreu i gjigantit të energjisë Yukos, ai kaloi një dekadë në burg pasi kundërshtoi Kremlinin. Arrestimi i tij u dërgoi një sinjal të fortë manjatëve të fuqishëm të Rusisë që të mos të përzihen në politikë. Për herë të parë pas lirimit të tij, ai flet për kohën prapa grilave dhe vizionin e tij për një Rusi të re. Ai ka rinisur Lëvizjen për Rusinë e Hapur për të forcuar demokracinë në Rusi - një lëvizje drejt presidencës?

 

Shfaqjet të Enjten 29 Shta - 19:30

Sesion Pyetje/Përgjigje në prani të Regjizorit

@ Akademia e Filmit & Multimedias Marubi

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice