FIRE AT SEA

ZJARR NË DET

Italy, France, 2016

Documentary

108 min

 

 

Director: Gianfranco Rosi

Producers: Donatella Palermo, Gianfranco Rosi

Editor: Jacopo Quadri

Cinematography: Gianfranco Rosi

 

 

Samuele is 12 years old and lives on an island in the middle of the sea. He goes to school, loves shooting his slingshot and going hunting. He likes land games, even though everything around him speaks of the sea and the men, women and children who try to cross it to get to his island. But his is not an island like the others, its name is Lampedusa and it is the most symbolic border of Europe, crossed by thousands of migrants in the last 20 years in search of freedom.

 

Screening on Monday 26 Sept - 20:00

@ Academy of Film & Multimedia Marubi

Itali, Francë, 2016

Dokumentar

108 min

 

 

Regjizor: Gianfranco Rosi

Producentë: Donatella Palermo, Gianfranco Rosi

Montazhier: Jacopo Quadri

Kamera: Gianfranco Rosi

 

 

Samuele është 12 vjeç dhe jeton në një ishull në mes të detit. Ai shkon në shkollë, i pëlqen shumë të gjuajë me llastiqe dhe të dalë për gjah. Atij i pëlqejnë lojërat e tokës, edhe pse çdo gjë rreth tij flet për detin dhe burrat, gratë dhe fëmijët që përpiqen ta kalojnë për të ardhur në ishullin e tij. Por ishulli i tij nuk është një ishull si të tjerët, ai quhet Lampeduza dhe është kufiri më simbolik i Europës, i përshkuar nga mijëra emigrantë në 20 vitet e fundit në kërkim të lirisë.

 

Shfaqjet të Hënën 26 Shtator - 20:00

@ Akademia e Filmit & Multimedias Marubi

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice