LISTEN

DËGJO

Denmark, Finland, 2014

Fiction

14 min

 

 

Directors: Hamy Ramezan and Rungano Nyoni

Screenplay: Hamy Ramezan & Rungano Nyoni

Producer: Nynne Selin Eidnes

Editor: Rikke Selin Lorentzen

Cinematography: Lars Vestergaard

 

 

A foreign woman in a burqa brings her young son to a Copenhagen police station to file a complaint against her abusive husband, but the translator assigned to her seems unwilling to convey the true meaning of her words. A tense, diamond-hard film about cultural isolation and bureaucratic ignorance.

 

Screening on Thursday 29 Sept - 17:00

@ The Central State’s Film Archive

Danimarkë, Finland, 2014

Fiksion

14 min

 

 

Regjizorë: Hamy Ramezan and Rungano Nyoni

Skenar: Hamy Ramezan and Rungano Nyoni

Producent: Nynne Selin Eidnes

Montazhier: Rikke Selin Lorentzen

Kamera: Lars Vestergaard

 

 

Një grua e huaj e veshur me burka sjell djalin e saj të vogël në një stacion policor të Kopenhagës të ngrejë një padi kundër burrit të saj abuziv, por përkthyesi i caktuar asaj nuk duket i gatshëm për të përçuar kuptimin e vërtetë të fjalëve të saj. Një film me tension, i shkëlqyer rreth izolimit kulturor dhe injorancës burokratike.

 

Shfaqjet të Enjten 29 Shtator - 17:00

@ Arkivi Qëndror Shtetëror i Filmit

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice