MY JIHAD

XHIHADI IM

Belgium, 2015

Documentary

52 min

 

 

Reporter: Rudi Vranckx

Director: Mark De Visscher

Producer: Tine Mertens

Montazhiere: Ina Maes

 

 

A Muslim community's fight against extremism in Belgium.

 

As violence continues to spread throughout the Middle East, a growing number of young Muslims from all over Europe are leaving their home towns to fight for ISIS. In the last year alone over 400 young Belgians have traveled to Syria.

This film visits the region of Vilvoorde to investigate why so many young Belgians are becoming radicalized, and how leaders of the Muslim community are attempting to combat it.

 

Screening on Saturday 1 October - 17:00

@ The Central State’s Film Archive

Belgjikë, 2015

Dokumentar

52 min

 

 

Reporter: Rudi Vranckx

Regjisor: Mark De Visscher

Producent: Tine Mertens

Montazhiere: Ina Maes

 

 

Lufta e një komuniteti musliman kundër ekstremizmit në Belgjikë.

 

Ndërkohë që dhuna vazhdon të përhapet në të gjithë Lindjen e Mesme, një numër në rritje i muslimanëve të rinj nga e gjithë Europa janë duke lënë qytetet e tyre prej vendeve nga vijnë për të luftuar për ISIS-in. Vetëm në vitin e kaluar mbi 400 të rinj belgë kanë udhëtuar për në Siri.

Ky film viziton rajonin e Vilvoorde për të hetuar se pse janë duke u radikalizuar kaq shumë të rinj belgë, dhe se si udhëheqës të komunitetit mysliman po përpiqen ta luftojnë atë.

 

Shfaqjet të Shtunën 1 Tetor - 17:00

@ Arkivi Qëndror Shtetëror i Filmit

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice