NEXT TO ME

PRANË MEJE

Serbia, 2015

Fiction

97 min

 

 

Director: Stevan Filipović

Screenplay: Stevan Filipović, Minja Bogavac

Producer: Branislav Jević

Editor: Stevan Filipović

Cinematography: Maja Radošević

Cast: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Slaven Došlo, Nikola Glišić...

 

 

Olja is a high school history professor, young, ambitious and interested in alternative methods of education. She is married to a painter, whose latest exhibition provoked heated public reaction, because the nationalists considered it to be an insult for the Serbian people. Group of Olja’s students sees a reason to attack her because of this. They attack her in a parking lot, faces covered in ski-masks, pouring red paint over her. They film this and then upload the video clip on You Tube. The next day Olja discovers that some of her students are responsible for the attack. She takes away their mobile phones, and in the heat of the moment decides to lock them in the school building, also disconnecting the school phones and Internet. In order to solve the problem together, and with inability to leave the school building, students begin to communicate. During one night they will learn more than they ever expected about themselves and their classmates. That night will forever change their lives, attitudes and thoughts.

 

Screening on Friday 30 Sept - 19:30

Q&A Session in presence of the Director

@ Academy of Film & Multimedia Marubi

Serbi, 2015

Fiksion

97 min

 

 

Regjizor: Stevan Filipović

Skenar: Stevan Filipović, Minja Bogavac

Producent: Branislav Jević

Montazhier: Stevan Filipović

Kamera: Maja Radošević

Aktorët: Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Slaven Došlo, Nikola Glišić...

 

 

Olja është mësuese historie në shkollë të mesme, e re, ambicioze dhe e interesuar në metodat alternative të arsimit. Ajo është e martuar me një piktor, ekspozita e fundit e të cilit ngjalli reagim të nxehtë të publikut, sepse nacionalistët e konsideruan atë të ishte një fyerje për popullin serb. Grupi i nxënësve të Oljas sheh një arsye për ta sulmuar atë për këtë shkak. Ata e sulmojnë atë në një parking, me fytyra të mbuluara me maska skish, duke i hedhur asaj bojë të kuqe. Ata e filmojnë këtë dhe pastaj e ngarkojnë videoklipin në You Tube. Ditën tjetër Olja zbulon se disa nga nxënësit e saj janë përgjegjës për sulmin. Ajo ua merr telefonat e tyre celularë, dhe aty për aty vendosë t’i mbyllë ata në ndërtesën e shkollës, duke shkëputur edhe telefonat e shkollës, edhe internetin. Me qëllim që të zgjidhin problemin së bashku, dhe në pamundësi për t’u larguar nga ndërtesa e shkollës, nxënësit fillojnë të komunikojnë. Gjatë një nate ata do të mësojnë më shumë se ç’mund t’ua priste mendja ndonjëherë për veten dhe shokët e tyre të klasës. Ajo natë do t’u ndryshojë jetët, qëndrimet dhe mendimet e tyre përgjithmonë.

 

Shfaqjet të Premten 30 Shtator - 19:30

Sesion Pyetje/Përgjigje në prani të Regjizorit

@ Akademia e Filmit & Multimedias Marubi

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice