THE LOCK

BRAVA

Albania, 2016

Fiction

23 min

 

Directors: Bujar Alimani and Erand Sojli

Screenplay: Erand Sojli

Producers: '90 Production, Globart

Editor: Elidor Markja

Cinematography: Arianit Gjonbalaj

Cast: Rina Sojli, Erand Sojli, Flonja Kodheli

 

 

Arian, a 40 years old Albanian man goes to pick up the personal belongings of his son, Denis, who has lost his life in a terrorist attack. Accidentally, at the parking lot of the building, he encounters two Syrian refugees, Asia and her 7-year-old daughter Leila. Arian decides to help them and give them shelter at a local hotel in Tirana’s suburbs. There, they encounter the first of many prejudices people have towards Muslims. The receptionist refuses to accept them inside the hotel even though he’s been offered money.

Arian decides to take the girls home; he gives to Asia his wife’s clothes and to Leila his murdered son’s pyjamas. The situation gets tense when his wife Flora arrives home...

 

 

Screening on Thursday 29 Sept - 17:00

Q&A Session in presence of the Author

@ Academy of Film & Multimedia Marubi

Shqipëria, 2016

Fiksion

23 min

 

Regjizorë: Bujar Alimani dhe Erand Sojli

Skenar: Erand Sojli

Producentë: '90 Production, Globart

Montazhier: Elidor Markja

Kamera: Arianit Gjonbalaj

Aktorët: Rina Sojli, Erand Sojli, Flonja Kodheli

 

 

Ariani një 40 vjecar shqiptar shkon për të marrë sendet personale të djalit të tij, Denis, i cili  ka humbur jetën në një atentat terrorist. Rastësisht në parkingun e ndërtesës ai gjen dy refugjate siriane, Asian, dhe Lejlën, vajzën e saj 7 vjeç. Ariani vendos ti ndihmojë dhe i çon për ti strehuar në një hotel në periferi të Tiranës. Asia dhe Lejla prezantohen me paragjykimin terrorist ndaj myslymanëve. Sportelisti nuk pranon ti strehojë edhe kundrejt pagesës.

Arjani vendos ti marri në shtëpinë e tij.  Ai i jep rrobat e gruas së tij Asias, dhe vajzës pizhamat e djalit të vrarë.  Gjëndja tensionohet kur në shtëpi vjen gruaja e Arianit, Flora…

 

 

Shfaqjet të Enjten 29 Shtator - 17:00

Sesion Pyetje/Përgjigje në prani të Autorit

@ Akademia e Filmit & Multimedias Marubi

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice