THE MUTE'S HOUSE

SHTËPIA E MEMECES

Israel, 2015

Documentary

32 min

 

 

Director: Tamar Kay

Screenplay: Tamar Kay

Producer: The Sam Spiegel Film & TV School - Jerusalem (JSFS)

Editor: Shira Mazuz

Cinematography: Zvi Landsman

 

 

A building in Hebron, which has been deserted by its Palestinian owners, is called "The Mute's House" by the Israeli soldiers stationed there and by the tour guides who pass by. The building's only occupants are a deaf woman, Sahar, and her eight-year-old son, Yousef. The family's unique story, which unfolds against the backdrop of the Israeli-Palestinian conflict, is told through the eyes of the young and charismatic Yousef, as he goes through his daily routine in both the Jewish and Muslim areas of a city torn apart by hatred and violence.

 

Screening on Wednesday 28 Sept - 1700

@ The Central State’s Film Archive

Izrael, 2015

Dokumentar

32 min

 

 

Regjizor: Tamar Kay

Skenar: Tamar Kay

Producent: The Sam Spiegel Film & TV School - Jerusalem (JSFS)

Montazhiere: Shira Mazuz

Kamera: Zvi Landsman

 

 

Një ndërtesë në Hebron, e braktisur nga pronarët e saj palestinezë, quhet "Shtëpia e Memeces" nga ushtarët izraelitë të pozicionuar atje dhe nga guidat turistike që kalojnë aty. Banorët e vetëm të ndërtesës janë një grua e shurdhër, Sahar, dhe djali i saj tetë vjeçar, Yousef. Historia unike e familjes, e cila shpaloset përkundër sfondit të konfliktit izraelito-palestinez, është thënë përmes syve të Yousef-it të ri dhe karizmatik, teksa ai kalon nëpër rutinën e tij të përditshme në të dyja zonat hebraike dhe myslimane të një qyteti të ndarë nga urrejtja dhe dhuna.

 

Shfaqjet të Mërkurën 28 Shtator - 17:00

@ Arkivi Qëndror Shtetëror i Filmit

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice