TWO EURO PER HOUR

DY EURO ORA

Italy, 2016

Fiction

80 min

 

 

Director: Andrea D’Ambrosio

Screenplay Original: Donata Carelli, Andrea D’Ambrosio

Cinematography: Giulio Pietromarchi

Editing: Giogio’ Franchini

Music: Fausto Mesolella

Sound: Mirko Fabbri

Executive Producer: Maurizio Fiume

 

 

In Southern Italy two women meet. Rosa, 17, has a boyfriend who, she hopes, will take her far from the village. Gladys, 35, returned from Venezuela without money, unmarried, has given up her dreams. Gladys meets Aldo and believes in the possibility of a new life, but it is an illusion. Gladys and Rosa they hope, laugh, love and work for 2 euro per hour in a lab below street level, with no windows, harassed by a boss rude and abusive. A fire overwhelms them. Rescuers will find them embraced. Only one will survive.

 

 

 

 

Screening on Wednesday 20 Sept - 17:30

Q&A session in presence of the Director

@ Academy of Film & Multimedia Marubi

Itali, 2016

Artistik

80 min

 

 

Regjisor: Andrea D’Ambrosio

Skenari origjinal: Donata Carelli, Andrea D’Ambrosio

Drejtor Fotografie: Giulio Pietromarchi

Montazhi:  Giogio Franchini

Muzika: Fausto Mesolella

Zëri: Mirko Fabbri

Producent Ekzekutiv: Maurizio Fiume

 

 

 

Në Italinë e Jugut takohen dy gra. Roza, 17 vjeç, ka një të dashur i cili, shpreson ajo, do ta largojë atë nga fshati. Gladys, 35 vjeç, është kthyer nga Venezuela pa para, e pamartuar, ka hequr dorë nga ëndrrat e saj. Gladys takon Aldon dhe beson në mundësinë e një jete të re, por është një iluzion. Gladys dhe Roza shpresojnë, qeshin, dashurojnë dhe punojnë për 2 euro në orë në një laborator në bodrum, pa dritare, që ngacmohen nga një bos i pasjellshëm dhe abuziv. Një zjarr që bie, i zë ato brenda. Shpëtuesit do t'i gjejnë ato të përqafuara. Vetëm njëra do të shpëtojë e gjallë.

 

 

Shfaqjet të Mërkurën 20 Shtator - 17:30

Sesion Pyetje/Përgjigje në prani të Regjizorit

@ Akademia e Filmit & Multimedias Marubi

2017 © IHRFFA. All Rights Reserved.  Legal Notice