NJË PIRG ME FANTAZMA

Një Pirg me Fantazma ka si pikënisje mjediset me cilësitë e ngjashme të një skene, ku bëhet një lojë mozaiku me copëza. Ai tregon punëtorë ndërtimi dhe agjentë të pasurive të paluajtshme në punë—si në mjedise autentike ashtu dhe në ato të inskenuara, në skena ku merren aktorë për të luajtur role dhe ku këta të fundit i ndërrojnë rolet. I ashtuquajturi realitet, në të njëjtën kohë, rezulton të jetë gjithnjë e më poroz, dhe po ashtu, konturet e qarta të çarjeve e thyerjeve bëhen gjithnjë e më të dukshme në mjedise ku hasen kundërshtime. Në hotelin e shkatërruar “Swallow” në kodrat e Chongqing-ut, në mes të zhurmave të vazhdueshme, pronari, tip spitullaqi i hotelit Charles, sfidon procesin e urbanizimit turbo-kapitalist.

Ndërtesa të reja e të vdekura dhe rrënoja, komisionerë dhe aktorë, dokumentime dhe trillime, simulime dhe përvoja të jetuara: Një Pirg me Fantazma shtresëzon blloqe ndërtimi në dukje të ndryshme, për të formuar “pirgun” që mbart në titull.Si përfundim, njëra histori fantazme përthith tjetrën histori fantazëm që vjen në radhë.

Filmi shfaqet në bashkëpunimin me universitetin POLIS.

Ku

DESTIL D2

Vendi

Austri, Singapor

Viti

2021

Zhanri

Eksperimental

Kohëzgjatje

70 min

Regji

Ella Raidel

Skenar
Kamera

Ella Raidel, Djordje Arambasic, Karel Picha, Vincent Zheng

Montazh

Daniel Hui Tong Zhang

Produksion

Ella Raidel

Kur

20 Shtator 2022, 19:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas