ANTIGONA

Një nxënëse dhe qytetare modele, Antigona shkel ligjin kur i ndihmon të vëllait të arratiset nga burgu. Morsa ku është kapur, e shtrëngon atë, teksa ajo u kundërvihet autoriteteve: policisë, ligjit, sistemit penal dhe babait të mikut të saj, Haemon. Refuzimi i Antigonës për të mos kompromentuar ndjenjën e saj personale të drejtësisë fiton mbështetjen e bashkëmoshatarëve të saj, të cilët mobilizohen nëpër rrjetet sociale dhe në protesta të lloj-llojshme. Duke refuzuar mundësinë e ofruar për të siguruar të ardhmen e vet, Antigona, zgjedh në vend të kësaj, dashurinë dhe besnikërinë ndaj familjes së saj emigrante.

Ku

Kinemaja Marubi D1

Vendi

Kanada

Viti

2019

Zhanri

Artistik

Kohëzgjatje

109 min

Regji

Sophie Deraspe

Skenar

Sophie Deraspe

Kamera

Sophie Deraspe

Montazh

Geoffrey Boulangé, Sophie Deraspe

Produksion

Marc Daigle

Kur

19 Shtator 2022, 19:45

Ngjarje të tjera

Para
Pas