AMERIKË E ZBRAZËT

Xhirimet e filmit “Amerika e Zbrazët” u frymëzuan nga një dëshirë e thellë për ta parë vendin në një mënyrë që nuk ishte parë kurrë më parë. Qëllimi ishte gjetja e përgjigjeve për pyetjet që gjallojnë në mesin e zbrazëtive të një virusi vdekjeprurës që përhapet me shpejtësi në të gjithë botën dhe luftës toksike politike që përhapet me shpejtësi në të gjithë Amerikën. Në 8000 kilometra udhëtime nga Los Anxhelos në Nju Jork dhe në zona presioni të ulta mes zhurmave me ndërprerje të stacioneve me AM të radios, zbuluam diçka thellësisht të panjohur në vendet më të pazakonta. Me imazhe ikonike nga ajri të peizazhit të zbrazët amerikan dhe pamjet reale të mbylljes siç ndodhi, nga bregu në breg. “Amerika e Zbrazët” është një makinë e ngrirë kohore e pandemisë nga një perspektivë e parë nga pak njerëz që e përjetuan atë në shtëpi.

Vendi

SHBA

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

20 min

Regji

Barry Walton

Skenar

Barry Walton

Kamera

Barry Walton

Montazh

Barry Walton

Produksion

Endless Media and BTV Productions

Kur

24 Shtator 2021, 19:05

Ku

Kinemaja Marubi D5

Ngjarje të tjera

Para
Pas