GJYQTARË NËN TENSION

Që nga viti 2015, partia në pushtet e Polonisë Ligj dhe Drejtësi ka shpërbërë sistemin demokratik dhe ndarjen trepalëshe të pushteteve. Gjyqtarët polakë përballen me shkarkimin dhe madje edhe arrestimin për qëndrimin kundër shkeljes së Kushtetutës. Protagonisti ynë kryesor, Igor Tuleya, është një gjyqtar që është kthyer në një armik të hapur. Vërejmë se si presioni politik i shkatërron jetën, me çfarë pasojash përballet për qëndrimin e tij të pakompromis. Ndërkohë, shpërthejnë protestat më të mëdha në rrugë në historinë e Polonisë, arsyeja e së cilës ishte vendimi i Gjykatës Kushtetuese të korruptuar. Qytetarët dhe avokatët qëndrojnë së bashku në mbrojtje të shtetit të së drejtës.

Ku

Kinemaja Marubi D3

Vendi

Poloni

Viti

2021

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

86 min

Regji

Kacper Lisowski

Skenar

Iwona Harris, Kacper Lisowski

Kamera

Kacper Lisowski

Montazh

Bartosz Pietras, Marcin Sołtysik

Produksion

Lollipop Films

Kur

21 Shtator 2022, 17:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas