JUDY VS KAPITALIZMIT

Feministe radikale, luftëtare në rrugë, ëndërrimtare në të vërtetë. Ky dokumentar lirik, i xhiruar me film super 8, rrëfen rolin kryesor të Judy Rebickut në marrjen e të drejtave të grave mbi trupat e tyre në Kanada. Ajo përcakton parimet kryesore të valës së dytë të feminizmit, edhe kur një bombë me sahat kërcënon familjen. Filmi mbyllet me një rrëfim personal interesant të një vetveteje të ndarë, dhe një pranim befasues të sëmundjes mendore si burim krijimtarie.

Vendi

Kanada

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

63 min

Regji

Mike Hoolboom

Skenar

Mike Hoolboom

Kamera

Mike Hoolboom

Montazh

Mike Hoolboom

Produksion

Mike Hoolboom

Kur

15 Shtator 2020, 19:30

Ku

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit

Ngjarje të tjera

Para
Pas