DËGJO RADION

Radioja kulturore publike më e suksesshme e Evropës po përballet me vështirësi. Në një botë të ku mbizotërojnë mediet sociale, lajmet e rreme dhe faktet alternative, transmetuesi austriak Ö1 po e humb gjithnjë e më shumë publikun e tij. Filmi ndjek ekipin e pasionuar të radios gjatë një periudhe dy-vjeçare teksa përpiqen të rikrijojnë programin e tyre. Pikërisht kur stacioni fillon të rifitojë dëgjuesit, qeveria e krahut të djathtë fillon të kërcënojë pavarësinë e saj. DËGJO RADION është një refleksion politik mbi gazetarinë cilësore dhe një himn poetik kushtuar vetë radios.

Vendi

Austri

Viti

2019

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

90 min

Regji

Jakob Brossman, David Paede

Skenar

Jakob Brossman, David Paede

Kamera

Jakob Brossman, David Paede, Barbara Sas

Montazh

Alexandra Schneider

Produksion

Markus Glaser, Wolfgang Widerhofer

Kur

16 Shtator 2020, 19:30

Ku

Lulishtja e Kryeministrisë

Ngjarje të tjera

Para
Pas