GJERMANËT E VEGJËL

Fëmijët tanë rriten në një botë të sunduar nga ekstreme: lufta për liri dhe demokraci nga njëra anë dhe thirrja për izolim kombëtar nga ana tjetër. GJERMANËT E VEGJËL bashkon filmin vizatimor dhe dokumentar për të treguar historinë e fëmijëve që kanë lindur në familje të krahut të djathtë. Që në moshë të vogël ata kushtëzohen të urrejnë gjithçka që duket e huaj. Ç’ndjesi është të rritesh në një botë ku ndjeshmëria vjen në rend të dytë dhe “kombi” qëndron mbi gjithçka? Dhe ç’bëhen ata “gjermanë të vegjël” pasi rriten?

Vendi

Gjermani, Austri

Viti

2019

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

90 min

Regji

Mohammad Farokhmanesh, Frank Geiger

Skenar

Mohammad Farokhmanesh, Frank Geiger, Armin Hofmann

Kamera

Marcus Winterbauer

Montazh

Andrew Bird, Fran Geiger, Habiba Laout

Produksion

Mohammad Farokhmanesh, Frank Geiger, Ali Saadi Ahadi, Armin Hofman

Kur

22 Shtator 2020, 19:30

Ku

Lulishtja e Kryeministrisë

Ngjarje të tjera

Para
Pas