Ç’FAT I MREKULLUESHËM DHE PROGRESIST!

Një eksplorim pamor i syrit dhe i mendjes dhe një provokim politik dhe shoqëror. Renato Curcio, socio-analist, themelues i Brigadave të Kuqe dhe ish i burgosur për veprimtari revolucionare në vitet ’70-të eksploron ishullin e Santo Stefanos dhe homonimet e burgut panoptik të braktisur, duke lidhur elementet kryesore të strukturave totalizuese me Rrjetin. A mund ta imagjinojmë internetin si një burg? A janë llogaritë tona në rrjetet sociale si qelitë e burgut? Cila është fytyra e mbikëqyrësit të padukshëm dhe intrigues që na gjurmon? Çfarë të ardhme të mundshme na kanë pregatitur algoritmet?

Vendi

Itali

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

50 min

Regji

Claudio Di Mambro, Luca Mandrile, Umberto Migliaccio

Skenar

Claudio Di Mambro, Luca Mandrile, Umberto Migliaccio

Kamera

Claudio Di Mambro, Luca Mandrile, Umberto Migliaccio

Montazh

Claudio Di Mambro, Luca Mandrile, Umberto Migliaccio

Produksion

Todomodo, filmmakers collective

Kur

22 Shtator 2021, 18:00

Ku

Kinemaja Marubi D3

Ngjarje të tjera

Para
Pas