MARIUPOL. SHPRESË E PAHUMBUR.

Filmi dokumentar “Mariupol. Shpresë e Pahumbur” janë dëshmitë e njerëzve të thjeshtë, të cilët ishin dëshmitarë okularë të LUFTËS së Rusisë kundër Ukrainës. Tre gra dhe dy burra, të cilët jetonin në Mariupol gjatë muajit të parë të pushtimit, tregojnë atë që kanë parë dhe ndjerë, se si kanë marrë vendime brenda një LUFTE. Ditarët e njërës prej subjekteve të filmit, mbajtur nga gazetarja Nadiya Sukhorukiva nga Mariupoli, e cila ka mbajtur shënim se çfarë ka ndodhur përreth saj në atë vend, u lexuan nga i vetmi zë që ndodhej jashtë ekranit.

 

Dita e përkushtimit për Ukrainën.

Forumi në Kuvendin e Republikës së Shqipërisë.

Ku

Parliament of Albania D3

Vendi

Ukrainë

Viti

2022

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

62 min

Regji

Maksym Litvinov

Skenar

Tala Prystaytska, Natalia Kruzhilina

Kamera

Yuriy Smetanin

Montazh
Produksion

Organizata e Producenteve Ukrainas (OUP), Volodymyr Borodyansky, Iryna Plahotniuk

Kur

21 Shtator 2022, 11:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas