MINOTAURI

Një film ese që mbulon 15 vjet të jetës së autorit. Duke iu referuar estetikës së filmit dokumentar dhe eksperimental, "Minotaur" kompozon dhe bën koreografinë e vetes nga ndërthurje videosh të shumta dhe të ndryshme filmimesh private: regjistrime personale, filma të mëparshëm të autorit, materiale të mediave sociale, filma të famshëm të shformuar dhe pamje kinematografike të papërdorura. "Minotaur" fton shikuesin e tij në një udhëtim intim Proustian dhe një përballje purifikuese me poezinë e jetës, kalimin e kohës dhe marrëdhënien midis krijimit të filmit dhe kujtesës, por, edhe traumën. Filmi arriti të realizohej pas një fushate financimi njerëzish, prodhuar nga Experimental Film Society from Dublin dhe Kolumbija nga Sarajeva.

"Zulfikar Filandra ka hapur shtigjet për të çliruar vetveten; ai i nxit fantazmat (të gjalla ose të vdekura, nuk ka rëndësi) të së kaluarës së tij dhe i nis ato në rrugën e tyre, pa u vënë etiketa, pa pasaportë. Ato kalojnë para nesh, jashtë ekranit dhe ne kapim disa prej tyre, i marrim dhe i sjellim në labirintin tonë. Është një seancë që ia vlen të ndiqet. " - Kritikë nga Adrian Martin për “Ubiquarian”.

Vendi

Bosnja dhe Hercegovina

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

63 min

Regji

Zulfikar Filandra

Skenar

Zulfikar Filandra

Kamera

Zulfikar Filandra

Montazh

Rouzbeh Rashidi

Produksion

Rouzbeh Rashidi (Experimental Film Society)

Kur

24 Shtator 2021, 19:30

Ku

LULISHTJA E KRYEMINISTRISË D5

Ngjarje të tjera

Para
Pas