BINOKULAT E OPERAS

Ndërsa të ftuarit e parë presin jashtë në të ftohtë, Teatri i Operës së Kievit është dalëngadalë duke u zgjuar. Orkestra është në prova dhe përgatitjet nëpër gardëroba janë në zhvillim e sipër. Krejt papritur njerëzit nga jashtë po vërshojnë korridoret dhe sallat e Operës. Njerëz të të gjitha moshave dhe klasave bashkohen në këtë mbrëmje për t'u bërë një publik i madh homogjen. Holli kthehet në skenë, ndërsa spektatorët dhe punëtorët bëhen aktorë. Filmi “Binokulat e Operas” fokusohet vetëm në vendndodhjet jashtë auditorit, duke vëzhguar gjeste autentike përgatitjeje, mërzie dhe humori.

Ku

Kinemaja Maks Velo, Laprakë D3

Vendi

Gjermani

Viti

2019

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

24 min

Regji

Mila Zhluktenko

Skenar

Mila Zhluktenko

Kamera

Rebecca Hoeft

Montazh

Felicitas Sonvilla

Produksion

Daniel Asadi Faezi / HFF München (Hochschule für Fernsehen und Film)

Kur

21 Shtator 2022, 18:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas