PRYVOZ

Filmi dokumenton jetën e një prej tregjeve më të vjetra dhe më të mëdha evropiane. Pasioni në të dy anët e banakut, ëndrrat e ngarkues-shkarkuesve, fantazitë e fshehura të shitësve të peshkut… Rojet e sigurisë dhe administratori i tregut të sendeve të përdorura ndajnë mendimet e tyre për universin dhe kuptimin e jetës. E kaluara, e tashmja, e ardhmja dhe parashikimet e tjera cigane, “peshorja më e saktë” dhe copëza ushqimesh që jepen të provohen me bujari. Ka lloj-lloj njerëzish në qytetin e Pryvoz-it. Ata dalin në dritë dhe spikaten!
Të gjithë vijnë këtu dhe secili gjen diçka për veten e tij/saj. Dikush që kërkon mrekulli apo metamorfoza – në fat, shpirt njerëzor dhe kohë – gjithashtu nuk do të dilte prej andej me duar bosh.

Ku

Kinemaja Marubi D4

Vendi

Ukrainë

Viti

2021

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

75 min

Regji

Eva Neymann

Skenar
Kamera

Eva Neymann, Saša Oreškovic

Montazh

Pavel Zalesov

Produksion

Gennady Kofman, Olga Beskhmelnytsina

Kur

22 Shtator 2022, 17:25

Ngjarje të tjera

Para
Pas