TRËNDAFILET. FILM-KABARE

Trëndafilet. Film-Kabare është një muzikor tragji-komik, me 7 aktore të Dakh Daughters Band, që jetojnë momentin kryesor të Revolucionit Maidan 2014 - një histori e dinjitetit qytetar dhe duke qenë se ka lindur në Ukrainë, do të tregohet në gjuhën e kabaresë nga shtatë vajza të grimuara me të bardhë dhe tutú të zezë. Kjo kabare politike e nxjerr magjinë e saj nga gërshetimi i gëzimit të jetës dhe tmerrit të luftës shkatërruese - edhe nëse nuk e kemi parë ende, hija e saj ka qenë gjithmonë aty, e errësuar nga dritat e ndritshme të skenës. Portreti kolektiv i Dakh Daughters, i xhiruar në skenë, në dhomat e zhveshjes dhe në rrugë, përshkruan një tablo të të qenit artist në kushte ekstreme dhimbjeje dhe humbjeje, duke kuptuar se gjatë luftës një vetëmbrojtje natyrore do të ishte krijimi - në aspektin e artit si dhe mëmësia. Filmi tregon revolucionin përmes syve të artisteve - përmes syve femërorë - që i jep një këndvështrim të veçantë: human dhe jo epik, duke himnizuar jetën dhe jo veprat heroike. Filmi ka kapur fillimin e asaj që po ndodh sot në Ukrainë - unitetin e pabesueshëm të popullit ukrainas që qëndron kundër sulmit rus mbi Ukrainën, Evropën dhe botën e lirë.

 

Filmi përmbyllës i edicionit të 17-të të IHRFFA.

Ku

Kinemaja Marubi D6

Vendi

Ukrainë

Viti

2021

Zhanri

Muzikal dokumentar

Kohëzgjatje

78 min

Regji

Irena Stetsenko

Skenar

Irena Stetsenko

Kamera

Serhiy Stefan Stetsenko

Montazh

Mykola Bazarkin

Produksion

Oleksandra Kravchenko, Oleg Sosnov, Vitalii Sheremetiev, Olha Beskhmelnytsina

Kur

24 Shtator 2022, 19:30

Ngjarje të tjera

Para
Pas