FANTAZMA E ÇERNOBILIT: hulumtim pas apokalipsit

“Fantazma e Çernobilit”, një dokumentar nga Cultures of Resistance Films (Kultura të Filmave të Rezistencës), ekzaminon kulturën e fshehur të Zonës së Ndaluar të Çernobilit. Tre dekada pas katastrofës më famëkeqe bërthamore në botë, jeta e egër në mungesë të vendbanimeve njerëzore është rikthyer. Ndërkohë, aventurat e paligjshme të ecjes të njohura si “maniakët”,
adhurues të sporteve ekstreme, artistë dhe kompani turistike kanë filluar të eksplorojnë përsëri peizazhin shpirtëror, post-apokaliptik.

Vendi

Ukrainë /SHBA / Bullgari / Sllovaki

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

58 min

Regji

Iara Lee

Skenar
Kamera

Anton Fedorko, Yuriy Vovchko, Volodymyr Kolbasa

Montazh

Dimo Petkov

Produksion

Iara Lee

Kur

23 Shtator 2021, 18:30

Ku

Kinemaja Marubi D4

Ngjarje të tjera

Para
Pas