ARTI I DISIDENCËS

“Arti i Disidencës” i thur lavde forcës dhe fuqisë së angazhimit artistik në Çekosllovaki para dhe pas pushtimit të 1968-ës nga sovjetikët. Protagonistët kryesorë të dokumentarit-Václav Havel, këngëtarja e ndaluar Marta Kubišová dhe grupi rock që vepronin në fshehtësi, Plastic People of the Universe (PPU)-u bënë kundërsharët më të njohur gjatë viteve 1970-‘80. Havel i tejkaloi grupet e ndryshme të individëve dhe shkriu elementët jo të dhunshëm letrarë, muzikorë, politikë dhe filozofikë në një rrjet hibrid që përfundimisht rrëzoi regjimin totalitar në 1989.

Vendi

Czech Rep. / USA

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

104 min

Regji

James D. Le Sueur

Skenar

James D. Le Sueur

Kamera

James D. Le Sueur, Susan Wood Pahlke

Montazh

James D. Le Sueur, Evženie Brabcová

Produksion

Mariana Čapková, James D. Le Sueur

Kur

21 Shtator 2021, 19:30

Ku

Kinemaja Marubi D2

Ngjarje të tjera

Para
Pas