KUFIJTË E PUNËS

Gati një e pesta e çekëve punojnë për më pak se 83 korona në orë. Ata thirren me një emër të veçantë: punëtorët e varfër. Gazetarja Saša Uhlová shkon në vendndodhje të ndryshme të vendit për të hetuar punët me paga të ulëta, për të përshkruar kushtet e punës në Republikën aktuale Çeke. Ajo punoi me një kamera të fshehtë në syzet e saj për një muaj në një repart lavanderie spitali, një pulari, një arkë supermarketi dhe për disa javë në brigada - në një fabrikë të brisqeve dhe fabrikave të seleksionimit të mbeturinave. Raportet e saj (të titulluar Heronjtë e Punës Kapitaliste) janë botuar në shtator në A2larm.cz. Gjatë hulumtimit, ajo u shoqërua nga një ekip filmik i Apolena Rychliková. Ata e kapën Saša Uhlován në situata të ndryshme personale dhe u treguan njerëzve se si po merrej me një cikël pune, ndryshime në ekip, kushte të këqija të punës dhe ndarjen nga familja. Kombinimi i materialit të filmuar dhe fotografive nga kamerat e fshehta krijuan filmin “Kufijtë e punës” për një cikël dokumentesh të autores Czech Journal.

Vendi

Republika Çeke

Viti

2017

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

70 min

Regji

Apolena Rychlikova

Skenar

Apolena Rychlikova

Kamera

Jan Sipek

Montazh

Katerina Krutska-Vrbova

Produksion

Televizioni Çek

Kur

21 Shtator 2020, 20:30

Ku

Lulishtja e Kryeministrisë

Ngjarje të tjera

Para
Pas