VITET

Një grua i jep zë tekstit të Annie Ernaux "Vitet", disa fragmente të mbledhura në brigjet e një Sardenje pa kohë. As fjalët, as imazhet, të nxjerra nga filmimet e familjes, nuk pritet të përfundojnë rrëfimin e historisë së saj: vende nga e kaluara e saj. Malet e bregdetit, një peizazh, kopshte, tarraca, dhoma të një apartamenti shfaqen si pasqyrime të një kujtese të copëzuar dhe gjithnjë në ndryshim, që zbulohen nga një dritë e re. Detajet në secilin gjest, në secilën fytyrë, të skenave të një jete të jetuar në familje, të ribashkuara dhe të çliruara nga konteksti i tyre fillestar, bëhen elementë shprehës të një rrëfimi që është edhe zbulim personal, por edhe tregim kolektiv.

Vendi

Itali, Francë

Viti

2018

Zhanri

Eksperimental

Kohëzgjatje

20 min

Regji

Sara Fgaier

Skenar

Sara Fgaier

Kamera

Arkivat familjare

Montazh

Sara Fgaier, Davide Minotti

Produksion

Dugong Films me Rai Cinema dhe Films Grand Huit

Kur

23 Shtator 2020, 19:30

Ku

Kinemaja Verore Marubi

Ngjarje të tjera

Para
Pas