NE NUK FLASIM

Shfaqja me prezencën e regjisores Marjolein Busstra.

“Ne nuk flasim” është një dokumentar intrigues i bisedave të thella midis terapistëve dhe të rinjve që janë ngatërruar në rrjetin kompleks të dhunës dhe shfrytëzimit seksual. Na çon në luftën e brendshme të katër personazheve në procesin e tyre për t'u çliruar nga kjo botë, ndërkohë që të gjithë janë ende - në një masë më të madhe ose më të vogël - të lidhur me të dhe nuk duket se janë në gjendje të ndahen prej saj. Filmi paraqet një pasqyrim intim në kujtimin e përvojave të tyre dhe procesit të çlirimit, ku vetë-gjykimi i shtrembëruar i fajit dhe turpit i mban ata të robëruar.
Një vështrim i afërt i dinamikës së terapisë, duke vënë në dukje rëndësinë e sinjalizimit të hershëm të të rinjve që e përjetojnë këtë dhe për të filluar bisedën në një botë në të cilën ata shpesh mendojnë se nuk është e sigurt të flasin.
Regjisorja Marjolein Busstra kryen shqyrtimin e saj në një mënyrë të zellshme dhe të nuancuar nga këndvështrimi i këtyre të rinjve dhe në këtë mënyrë jep njohuri për kompleksitetin e situatës së tyre dhe zonat gri të saj. Duke parë seancat intime të terapisë, me aparatin e saj që tregon vetëm terapistët, dhe asnjëherë vetë të rinjtë, ajo tregon rëndësinë e të dëgjuarit pa asnjë gjykim dhe rëndësinë e të qenit i marrë seriozisht.
Skenat metaforike vizuale u japin hapësirë ​​dialogëve të rëndë të terapisë. Pavarësisht situatës së tyre të vështirë, personazhet sjellin një lehtësi në film me humorin që kanë, vetëtalljen dhe duke e parë realitetin me këmbë në tokë. Në këtë mënyrë zbulojmë dhunën e përditshme që ata hasin në jetë ku edhe një fjalë si përdhunimi nuk të lë më përshtypje. Nëpërmjet përkushtimit të terapistit dhe dinamikës së bisedave të tyre, ne shohim sesi të rinjtë ngadalë stimulohen për të kaluar nga kujtimet e tyre të dhimbshme dhe për të riparuar imazhin e tyre për veten – pa dënime, turp apo faj. Hap pas hapi, ata mësojnë të vendosin kufij, të bëjnë zgjedhjet e tyre dhe të përpunojnë zemërimin dhe besimin e tyre të dëmtuar, të marrin përsëri kontrollin mbi trupat e tyre dhe madje të fillojnë ta duan veten.

Ku

Kinemaja Marubi D3

Vendi

Holandë

Viti

2022

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

70 min

Regji

Marjolein Busstra

Skenar
Kamera

Marjolein Busstra, Dionne Cats

Montazh

Saskia Kievits

Produksion

Olivia Sophie van Leeuwen

Kur

21 Shtator 2022, 19:35

Ngjarje të tjera

Para
Pas