MIRË SE VINI NË ÇEÇENI

MIRË SE VINI NË ÇEÇENI vjen si një dokumentar i fuqishëm dhe tërheqës për një grup aktivistësh që rrezikojnë jetën e tyre për t'u përballur me persekutimin e vazhdueshëm anti-LGBTQ në republikën shtypëse dhe të mbyllur ruse të Çeçenisë.
Me një qasje të pakufizuar dhe një angazhim për të mbrojtur anonimitetin, ky dokumentar ekspozon mizoritë e paraportuara plotësisht të Çeçenisë ndërsa vë theksin tek një grup njerëzish që po përballen ballë për ballë me brutalitetin. Filmi ndjek këta aktivistë LGBTQ teksa punojnë fshehurazi për të shpëtuar viktimat dhe për t'u siguruar atyre shtëpi të sigurta dhe ndihmë për viza për t'i shpëtuar persekutimit.

Vendi

SHBA

Viti

2020

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

107 min

Regji

David France

Skenar

David France, Tyler H. Walk

Kamera

Askold Kurov, Derek Wiesehahn

Montazh

Tyler H. Walk

Produksion

Alice Henty, Joy A. Tomchin, Askold Kurov, David France

Kur

18 Shtator 2020, 19:30

Ku

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit

Ngjarje të tjera

Para
Pas