Ç’BËJMË ME HISTORINË?

Filmi trajton katastrofat e shekullit të 20-të dhe pasojat e tyre që ka përjetuar qyteti gjerman i Dresdenit, por që ka rëndësi për të gjitha qytetet dhe vendet që kanë pësuar faza të ngjashme shkatërrimi dhe konflikti. Filmi tregon humbjet dramatike arkitekturore të qytetit gjatë luftës dhe viteve të pasluftës, por gjithashtu përshkruan sesi arkitektura tani përdoret sërish për të rizbuluar rrëfimet dhe identitetet e humbura, dhe se kjo shpesh ndodh me koston e gjithçkaje - njerëzve, kulturave dhe ndërtesave - që nuk përputhen me idealet e ripërtërira të vjetra, të asaj që Dresdeni përfaqëson.

Vendi

Gjermani

Viti

2020

Zhanri

Documentary, Experimental

Kohëzgjatje

62 min

Regji

Hans Christian Post

Skenar
Kamera

Uwe Bohrer, Hans Christian Post

Montazh

Karoline Schulz

Produksion

Hans Christian Post, Michael Truckenbrodt

Kur

24 Shtator 2021, 18:00

Ku

Kinemaja Marubi D5

Ngjarje të tjera

Para
Pas