HERONJTË E KLASËS PUNËTORE

Lidija (Jasna Đuričić) është një biznesmene e akullt që punon për një investitor ndërtimi me moral të dyshimtë. Detyra kryesore e Lidijës është të mbikëqyrë punën e punëtorëve ilegalë që punojnë në sheshin e ndërtimit dhe të mbrojë imazhin e kompanisë me çdo kusht. Ndërkohë, punëtorët ballafaqohen me realitetin e vrazhdë të kapitalizmit. Të papaguar dhe të rraskapitur, ata duhet të marrin në dorë fatin e tyre. Kur vendosin të mbrojnë të drejtat e tyre, kantieri bëhet mjedisi ku përplasen klasat shoqërore dhe morali.
Pesë vjet për t’u realizuar, HERONJTË E KLASËS PUNËTORE, me protagoniste fituesen e Akademisë Evropiane të Filmit (për QUO VADIS, AIDA?), Jasna Đuričić, ekspozon korrupsionin e pamëshirshëm, kapitalizmin dhe padrejtësinë në një lojë ku “peshku i madh ha peshkun e vogël”.

Ku

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit D5

Vendi

Serbi

Viti

2022

Zhanri

Artistik

Kohëzgjatje

85 min

Regji

Miloš Pušić

Skenar

Dušan Spasojević, Ivan Knežević, Miloš Pušić

Kamera

Aleksandar Ramadanović

Montazh

Ivan Knežević, Miloš Pušić

Produksion

Miloš Pušič, Altertise

Kur

23 Shtator 2022, 19:15

Ngjarje të tjera

Para
Pas