DASHURI E SHPRISHUR

“Dashuri e Prishur” bën fjalë për një çift lesbikesh që jeton në shekullin e 18-të dhe që janë të persekutuara. Nevoja për ta treguar këtë histori rrjedh nga krimet e vazhdueshme të urrejtjes kundër komunitetit LGBTQ+ dhe përvoja ime personale, duke u rritur në një vend konservator si Greqia. Fillon filmi me persekutimet e shekullit të 18-të dhe përfundon në vitet 1980, kur, me ardhjen e SIDA-s, dhuna ndaj komunitetit u rrit sërish. Unë, gjithashtu, fokusohem në brutalitetin njerëzor, i cili mund të kapërcejë edhe aspektet më të ashpra të natyrës, qoftë instinktin e një kafshe të egër ose një epidemi vdekjeprurëse.

Ku

Akademia Marubi Cinema - D3

Vendi

Greqi

Viti

2023

Zhanri

Animimi

Kohëzgjatje

8 min

Regji

Lampros Kordolaimis

Skenar

Lampros Kordolaimis

Kamera
Montazh

Lampros Kordolaimis

Produksion

Lampros Kordolaimis

Kur

20 Shtator 2022, 18:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas