SHENJA LUFTE

A mund ta shohim një luftë që po vjen? Fillon me fishekzjarre që ndriçojnë qiellin. Me një turmë të paguar për të qenë gazmore. Barrikada dhe njerëz të armatosur. Me viktimat e para dhe funeralet. Ajo evoluon me një goditje, që ndriçon qiellin. Në një avion civil, 298 persona në bord, 80 fëmijë, asnjë të mbijetuar. Me kriminelët e luftës që luajnë “Mad Max” në një shfaqje të vitit të ri për fëmijë. Me betejën më të madhe të tankeve në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore. Fishekzjarret ndriçojnë qiellin e Kievit me bomba dhe ushtarë pushtues rusë. Me miliona qytetarë që përpiqen të ikin, dhe me mijëra gazetarë që përpiqen të hynë në vend. Njëri prej tyre e parashikoi gjithçka që do të ndodhte.

Ku

Akademia Marubi Cinema - D3

Vendi

Austri, Ukrainë, Holandë

Viti

2022

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

80 min

Regji

Juri Rechinsky, Pierre Crom

Skenar

Juri Rechinsky, Barbara Caspar

Kamera

Serhiy Stefan Stetsenko, Pierre Crom

Montazh

Juri Rechinsky

Produksion

Barbara Caspar, Martin Maier, Juri Rechinsky

Kur

20 Shtator 2023, 18:20

Ngjarje të tjera

Para
Pas