KOLONIZIM I DYFISHTË

Avokatja e njohur, Inuite Aaju Peter, ka luftuar gjithë jetën për të drejtat e popullit të saj. Kur, papritur, i biri i saj vdes, Aaju nis rrugën për të rifituar të drejtat për gjuhën dhe kulturën e saj, pas një jete shtypjesh dhe asimilimi të detyruar. Por, a është e mundur të ndryshosh botën dhe të shërosh plagët e tua në të njëjtën kohë?

Ku

Akademia Marubi Cinema - D4

Vendi

Danimarkë, Kanada, Grenlanda

Viti

2023

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

90 min

Regji

Lin Alluna

Skenar

Aaju Peter, Lin Alluna

Kamera

Iris Ng, David Bauer,Glauco Bermudez, Lin Alluna

Montazh

Mark Bukdahl

Produksion

Emile Hertling Péronard, Alethea Arnaquq-Baril, Stacey Aglok Macdonald, Bob Moore

Kur

21 Shtator 2023, 18:25

Ngjarje të tjera

Para
Pas