MARRËZI MARTESE

Historia e këtij filmi shpreh vlerën shoqërore që mbart, pasi nxjerr në pah mënyrat e reja të të menduarit të të rinjve sot, dhe konkretisht, përpjekjen e tyre për të vendosur kulturën dhe dijen, në vend të dhunës, shtypjes dhe autoritarizmit. Filmi shquhet si një kritikë satirike ndaj mafies dhe botës së saj të nëndheshme të krimit, e cila bazohet në abuzim dhe padrejtësi sociale.Rezultati është një përrallë ironike, origjinale, zbavitëse, e përzier me elementë muzikorë dhe herë pas here surrealë. Duke përvetësuar një ton humoristik dhe një stil qëllimisht të ekzagjeruar, historia sillet rreth dasmës së motrës së një kumbari - një grua e bukur me të cilën askush nuk guxon ta ketë një romancë nga frika e vëllait të saj - dhe djalit më të turpshëm në qytet. Një seri ngjarjesh gazmore e shndërrojnë tmerrin e djalit në dashurinë më të thellë për nusen e tij. E njëjta gjë ndodh me vajzën, jeta e së cilës pëson një metamorfozë të hirshme. Menjëherë pas dasmës, dhëndri zë vendin e kunatit të tij në bandën lokale të keqbërësve. Me ndihmën e së shoqes, ai i kthen mënyrat despotike, të dhunshme të kumbarit të mëparshëm në një sistem dhembshurie dhe drejtësie për të gjithë komunitetin.

Në prani të regjisorit.

 

Ku

Akademia Marubi Cinema D1

Vendi

Itali

Viti

2020

Zhanri

Komedi

Kohëzgjatje

100 min

Regji

Demetrio Casile

Skenar

Demetrio Casile

Kamera

Gino Sgreva

Montazh

Paolo Marzoni

Produksion

Demetrio Casile

Kur

18 Shtator 2023, 19:30

Ngjarje të tjera

Para
Pas