MË SHUMË SE TRAUMA

Nëse do t’i kishit mbijetuar një lufte dhe e kaluara do t’ju rëndonte ende mbi supe, çfarë do të bënit për të rifituar gëzimin e të jetuarit? Njëzet e pesë vjet pas luftës kroate për pavarësi, gratë e mbijetuara nuk janë shëruar. Sistemi i drejtësisë është i ngadalshëm, procesi ligjor i gjetjes së fakteve është i mundimshëm dhe mbështetja e qeverisë përkthehet kryesisht në dhënie qetësuesish dhe heshtje. Shumë familje ende jetojnë pranë burrave që i përdhunuan dhe i torturuan, dhe të rrethuara nga traumat, ato jetojnë në të kaluarën, të paafta për të ecur përpara.

 

Forum me Akademinë e të drejtave të njeriut në Voskopojë.

Ku

Voskopojë

Vendi

Kroacia

Viti

2022

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

91 min

Regji

Vedrana Pribačić

Skenar

Mirta Puhlovski & Vedrana Pribačić

Kamera

Dario Hacek

Montazh

Marta Broz

Produksion

Mirta Puhlovski

Kur

27 Gusht 2023, 20:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas