GEAMĀNA

Kohë më parë, Geamăna ishte një fshat rumun në malet Apuseni, vendbanim i rreth 1000 banorëve. Sot, nga balta helmuese e një miniere bakri fqinje, ngrihet dhe duket vetëm maja e kishës. Pothuajse, të gjitha shtëpitë janë fundosur dhe banorët e tyre janë larguar. Vetëm disa njerëz qëndruan në shtëpinë e tyre. Në zgrip të së shkuarës, Valeria Prata përpiqet për të tashmen e saj – por duke u kërcënuar nga e ardhmja.

Ku

Cinema Maks Velo - Laprakë

Vendi

Gjermani

Viti

2022

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

30 min

Regji

Matthäus Wörle

Skenar
Kamera

Max Kölbl

Montazh

Felicitas Sonvilla, Matthäus Wörle

Produksion

Paul Scholten - dhe Universiteti i Televizionit dhe Filmit Mynih

Kur

19 Shtator 2023, 11:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas