VRASJA E NJË GAZETARI

Kur një gazetar i ri hulumtues dhe e fejuara e tij vriten brutalisht në shtëpinë e tyre në Sllovaki, vdekja e tyre frymëzon protestat më të mëdha në vend që nga rënia e komunizmit. Historia merr një kthesë të papritur kur një burim zbulon dosjen sekrete të çështjes së vrasjes tek kolegët e gazetarit të vrarë. Ai përfshin kompjuterët dhe komunikimet e koduara të organizatorit të dyshuar të atentatit: një biznesmen i lidhur ngushtë me partinë në pushtet të vendit. Duke kapur këta mesazhe të koduar, gazetarët zbulojnë se vendi i tyre është kapur nga oligarkë të korruptuar, gjyqtarë dhe zyrtarë të zbatimit të ligjit. Mafia është vetë qeveria, dhe një përballje ku pritet të mbahet përgjegjësi, do të ndodhë.

Ku

Akademia Marubi Cinema - D5

Vendi

Danimarkë, SHBA, Republika Çeke

Viti

2022

Zhanri

Dokumentar

Kohëzgjatje

100 min

Regji

Matt Sarnecki

Skenar
Kamera

Anna Smoroňová

Montazh

Janus Billeskov Jansen

Produksion

Signe Byrge Sørensen, Final Cut for Real, OCCRP

Kur

23 Shtator 2023, 17:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas