THREE THOUSAND NUMBERED PIECES

Një regjisor i bardhë hungarez është në provat e një shfaqjeje me pesë aktorë të rinj romë. Shfaqja e tij tregon historitë e tyre të vërteta nga jeta reale me abuzimin, varësinë nga droga dhe krimin. Megjithatë, në vend që të shfaqë të vërtetën e përvojave të tyre, ajo vetëm shfrytëzon dhimbjen e tyre dhe i shfrytëzon ata. Aktorët heqin dorë nga shfaqja, veçse kur zbulojnë se regjisori i tyre i bardhë e ka shitur tashmë shfaqjen në teatrin më të madh të Berlinit dhe premiera po afron. Provat e tyre kthehen në një eksplorim surreal të racizmit dhe fajit të të bardhëve, duke mjegulluar kalimet mes trillimit dhe realitetit – si dhe teatrit dhe vetë filmit. Filmi paraqet një ekip krijues të përbërë tërësisht nga romë dhe bazohet në një pjesë teatrale të shkruar prej tyre për historitë e tyre të marra nga jeta e vërtetë, të vëna në skenë në Deutsches Theatre, Berlin. Ai shtron pyetjen, nëse, intelektualët e bardhë të krahut të majtë, që përpiqen të ndihmojnë njerëzit me ngjyrë, përfundojnë, përfundojnë, apo jo, në fakt, duke ndihmuar në përjetësimin e racizmit sistemik. A mund të bëhet ndonjëherë përfaqësimi artistik i romëve, pakicës më të madhe etnike në Evropë, pa u kthyer prapa në stereotipet raciste?

Ku

Akademia Marubi Cinema - D5

Vendi

Hungari

Viti

2022

Zhanri

Artistik

Kohëzgjatje

96 min

Regji

Ádám Császi

Skenar

Ádám Császi, Balázs Lengyel

Kamera

István Balázs Balázs

Montazh

Tamás Kollányi, Szabolcs Kővári

Produksion

István Bodzsár

Kur

22 Shtator 2023, 20:30

Ngjarje të tjera

Para
Pas