E DREJTA MBETET

Në një të ardhme të parashikueshme, Izraeli ende e mban të pushtuar Palestinën në mënyrë të paligjshme. Një djalë i pafajshëm palestinez mbahet në paraburgim në Izrael, në vend që të festojë ditëlindjen e tij të 16-të në shtëpi me nënën e tij. Ata arrijnë t’ia hedhin sistemit për të ndarë një moment të shkurtër me njëri-tjetrin dhe simbolikisht shuajnë qirinjtë e ditëlindjes së bashku. Në vend të një dhuratë për ditëlindje, ai i kërkon asaj diçka që do t’i lejonte atij autonomi të plotë mbi hapat e tij të ardhshëm dhe, siç e sheh ai, “liri nga pushtimi”.

Ku

Akademia Marubi Cinema - D3

Vendi

Mbretëria e Bashkuar

Viti

2020

Zhanri

Artistik

Kohëzgjatje

38 min

Regji

Konrad Suder Chatterjee

Skenar
Kamera
Montazh
Produksion
Kur

20 Shtator 2023, 17:00

Ngjarje të tjera

Para
Pas