PEPE DHE GJENOCIDI I TË BARDHËVE

Pepe dhe Gjenocidi i Bardhë është një konglomeratë foto-lajmesh dhe një dosjeje me figurë bretkoce, të depozituar në kompjuter me imazhe dhe video të këtij formati, i cili shoqërohet me regjistrime audio të sulmeve terroriste të krahut të djathtë në Christchurch / Zelandë e Re dhe Halle / Gjermani. Të dy vrasësit dokumentuan veprimin e tyre me një transmetim të drejtpërdrejtë dhe mbrojtën një teori konspirative neo-naziste dhe rrënjësisht antisemite. Ai përfaqëson dogmën se njerëzit e bardhë duhet të shfarosen në kontekstin e një komploti botëror hebre. Pepe Bretkoca është bërë një marionetë e pandërgjegjshme e së Djathtës së Re në vitet e fundit dhe shpesh përdoret në grimca imitimesh.

Ku

Shkollat e Mesme të Shqipërisë

Vendi

Gjermani

Viti

2020

Zhanri

Eksperimental

Kohëzgjatje

7 min

Regji

Rupert Jörg

Skenar

Rupert Jörg

Kamera

Rupert Jörg

Montazh

Rupert Jörg

Produksion

Rupert Jörg

Kur

Tetor 2020 - Qershor 2021

Ngjarje të tjera

Para
Pas